5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți iei un câine !

Poka este unul din cele mai frumoase lucruri care s-au întâmplat în viața noastră și de când o avem nu mai știm ce înseamnă plictiseala. Dar oricât de frumoasă și distractivă pare viața cu un cățel pe instagram sau facebook e bine să știi și să fii conștient de câteva lucruri înainte să faci pasul cel mare și să îți iei un cățel.

Iată câteva lucruri pe care, recunosc, eu nu le-am știut înainte să o adoptăm pe Poka, dar poate era bine să le fi luat în calcul:

1. Ești pregătit să devii părinte? Da, știu că sună amuzant , dar Poka e fetița noastră, copilul nostru blănos. Ai mei și acum râd când mă aud că îi zic “hai, vino la mami” sau “ fata mamei”. Dar vorbiți cu orice altă persoană care are un cățel și îți va spune același lucru. Dragoste necondiționată, grijă, responsabilitate-toate vin la pachet cu ghemotocul blănos pentru care tu ești lumea lui toată.

2. Cheltuieli mult mai mari. Da , noi credeam că dacă adoptăm un cățel și nu e de rasă vom cheltui mai puțin cu el, îi vom cumpăra mâncare și atât. Puține știam noi atunci 🤦‍♀️… La câteva zile după ce am adoptat-o, micuța noastră s-a îmbolnăvit de parvoviroză și am dat toți banii ca să o salvăm, 10 zile de tratament și internată la veterinar… apoi și-a luxat piciorul, apoi a trebuit să îi punem o groază de vaccinuri. Nu mai punem la socoteală că Poka merge la salon să se tundă mai des decât mine 🤦‍♀️.

3. Mai puțin timp pentru tine.Va trebui să îi acorzi o parte mare din timpul tău. Să îi dai mâncare, să o speli, să o scoți afară și să te joci cu ea. Energia pe care o are Poka e uneori pentru noi copleșitoare. S-ar juca toată ziua dacă ar putea. Da, sună frumos dar imaginează-ți asta: tu stai la birou și te concentrezi asupra ceea ce faci și ea vine și îți aduce pe rând toate jucăriile pe care le are, apoi când termină jucăriile aduce papucii de casă, apoi mai fură din jucăriile lui Damian și tot așa până se face ora 3. Tu termini munca, ești obosit dar nu-nu, nu mai poți să te duci să te odihnești, Poka te-a așteptat toată ziua, e timpul să te joci cu ea.

4. Educația – o bătaie de cap în plus. Un cățel ca și un copil trebuie învățat multe lucruri și educat. Noi am adoptat-o pe Poka cu gândul că o vom ține afară, în curte , dar puțin știam că vom ajunge să și dormim în pat cu ea. Când a fost bolnăvioară am luat-o în casă ca să o putem supraveghea și îngriji iar apoi nu ne-a mai lăsat inima să o lăsăm afară. Dar, vai ce greu a fost, e “messy story “ asta, am învățat-o să facă doar afară, să nu roadă mobila ( ușa de la intrare nu se pune la socoteală ca mobilă, aia e distrusă de ghearele lui Poka) și de doi ani încă încercăm să o învățăm să nu latre în casă. Ultima chiar nu ne reușește..

5. Călătoriile nu vor mai fi la fel. Acum de cate ori planificăm o călătorie, cât ar fi ea de scurtă trebuie să luăm în calcul ce facem cu Poka, o luăm cu noi sau dacă nu, cu cine o lăsăm în grijă. Și dacă o lăsăm în grijă la cineva, toată vacanța noastră discutăm despre: “ Oare ce face Poka acum?” , “ Vaii ce ar fi alergat Poka pe aici.” , “Hai să sunăm să o vedem pe Poka.” :)))

Și cu toate astea noi nu am fi dat înapoi nici un moment.

Pupici cu sclipici!!

Semnat, o mamă de cățel…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: