PACE …

Despre pace am învățat întâi de la bunica, care ori de câte ori se ruga nu uita să zică “mulțumesc, Doamne, pentru pace”. Nu înțelegeam bine ce e aia pace, pentru că născându-ne într-o țară fără conflicte, aceasta ni se părea firească ca aerul pe care îl respirăm.

Am înțeles ce e pacea cu adevărat abia atunci când am aflat ce e un război, tot de la bunica, care știa mai bine pentru că trăise pe timp de război și suportase efectele lui …

Din păcate , în sec XXI , anul 2021 încă vorbim despre război la timpul prezent. Săptămâna aceasta știrile despre covid ( de pe net, nu cele de la tv) s-au oprit brusc pentru a face loc celor despre război … bombardamente și racheta lansate și nu e un film de acțiune e realitate, oamenii filmează rachetele care îi lovesc… Mi se pare incredibil că pe acest pământ încă mai sunt astfel de evenimente…

Mintea mea nu poate percepe motivele, oare sunt “oameni” cei care zic “ hai să îi aruncăm în aer, poate ne aruncă și ei în aer și o ținem tot așa că doar de asta s-a chinuit mama să mă nască, să mă crească…”?!

De ce ? De ce ? De ce?

Avem un timp atât de limitat pe pământ… uneori mai limitat de boli, alteori de accidente … de ce să ne petrecem acest timp prețios în război cu alții ?

M-am îngrozit atât de rău să văd cum oamenii disperați filmau în timp ce le cădeau rachete peste case… își spuneau ultimele rugăciuni … cum își alină mamele pruncii când în jur cad bombe ..Ei cu ce au greșit? Că s-au născut acolo … să plece , dar unde?!

Nu mai am cuvinte…

Mulțumesc, Doamne, pentru pace!

Dă-ne, Doamne, pace!!!!

Amin!

Un gând despre „PACE …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: